Για να σας εξασφαλίσουμε άψογη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Το κατάλαβα | Μάθετε περισσότερα
Saver logo
UPS Υπολογιστών, για την προστασία των συσκευών σας από τις διακυμάνσεις και την πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όροι Χρήσης


1. Εισαγωγή
1. 1.    Η χρήση του παρόντος ιστότοπου υπόκειται στους παρακάτω όρους αναπόσπαστο τμήμα των οποίων αποτελούν η ενότητα με τίτλο «Πολιτική Απορρήτου» και οι επιμέρους ενότητες που αφορούν την αποστολή των προϊόντων, την πληρωμή, την επιστροφή, την εγγύηση κλπ. Επισημαίνεται ότι χρήστης οφείλει να μελετήσει, να κατανοήσει και να αποδεχτεί όλους τους όρους χρήσης. Οι όροι χρήσης αποτελούν τη συμφωνία μεταξύ του χρήστη και της εταιρείας μας για την πλοήγηση στην ιστοσελίδα και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).
2. 2.    Σε περίπτωση που ο επισκέπτης δεν συμφωνεί με τους όρους χρήσης του ιστοτόπου, οφείλει να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του.
3. 3.    Διευκρινίζεται ότι η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να αλλάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Συνεπώς, πριν την πλοήγηση στην παρούσα ιστοσελίδα και τη διεκπεραίωση οποιασδήποτε συναλλαγής, ο χρήστης οφείλει κάθε φορά να ενημερώνεται για το σύνολο των παρακάτω όρων.

2. Η εταιρεία μας
Την πώληση και προώθηση του περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας και των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος διενεργεί η εταιρεία με την επωνυμία SAVER Ι.Κ.Ε. που εδρεύει  επί της οδού Βεΐκου 64-66 στην Αθήνα – ΤΚ 11741,

όπως νόμιμα εκπροσωπείται, με AΦΜ 801494253 και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 157947801000. Τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας είναι τα εξής: Ε-mail: info@saver.gr, τηλ. 2109219783, 2110129350, 2102241783.

3. Τα προϊόντα
Η εταιρεία προωθεί, διαφημίζει και πωλεί μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος (e-shop) προϊόντα hardware ηλεκτρονικών υπολογιστών και smartphones, συναφή προϊόντα (τροφοδοτικά, περιφερειακά κ.α.) καθώς και υπηρεσίες επισκευής υπολογιστών, κινητών, macbooks κλπ.
4. Σκοπός και λειτουργία της ιστοσελίδας
1. 1.    Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία με στόχο την προώθηση και την πώληση των προϊόντων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα. Η λειτουργία της ιστοσελίδας και η ανάρτηση προϊόντων προς πώληση επέχουν θέση πρόσκλησης προς υποβολή πρότασης αγοράς.
2. 2.    Η παραγγελία από τον χρήστη και υποψήφιο πελάτη αποτελεί υποβολή πρότασης κατάρτισης σύμβασης και η επιτυχής ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας μέσω της ιστοσελίδας συνιστά αποδοχή της από την εταιρεία μας.


5. Ενημέρωση για τους όρους χρήσης
1. 1.    Οι παρόντες όροι είναι δεσμευτικοί και επέχουν θέση έγκυρης συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.
2. 2.    Η χρήση της ιστοσελίδας καθώς και η αγορά προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων από το χρήστη ή/ και πελάτη, ο οποίος και διά του παρόντος αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι έχει μελετήσει και κατανοήσει όλους τους όρους.
6. Επιτρεπόμενη και απαγορευόμενη χρήση.
1. 1.    Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα και τη χρήση των υπηρεσιών της, ο χρήστης οφείλει να ενεργεί με δίκαιο και νόμιμο τρόπο και να αποφεύγει οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει ζημία στη φήμη ή στην περιουσία της εταιρείας.
2. 2.    Σημειώνεται ότι η χρήση αυτού του ιστοτόπου επιτρέπεται μόνο σε άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με το νόμο (18+).
3. 3.    H λήψη ή η τροποποίηση του περιεχομένου του ιστοτόπου της εταιρείας απαγορεύεται αυστηρά.
4. 4.    Απαγορεύεται αυστηρά η τυχόν αποστολή μη ζητηθέντος διαφημιστικού υλικού (spam) ή η προσπάθεια επηρεασμού της απόδοσης ή της λειτουργικότητας του ιστoτόπου. Η παραβίαση αυτής της διάταξης συνιστά ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
5. 5.    Κατά την περιήγηση και χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας, ο χρήστης οφείλει να απέχει από:
* i.    Οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.
* ii.    Οποιαδήποτε όχληση σε άλλους χρήστες/επισκέπτες της ιστοσελίδας.     
* iii.    Οποιαδήποτε παρεμπόδιση στην κανονική λειτουργία της ιστοσελίδας
* iv.    Οποιαδήποτε πρόσβαση στα συστήματά μας.     

7. Συμμετοχή σε προωθητικές ενέργειες/διαγωνισμούς κ.α.
Ο χρήστης ή/ και πελάτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ή λοιπές προωθητικές ενέργειες της εταιρείας είτε αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας είτε και με άλλα μέσα, τηρώντας τους εκάστοτε ισχύοντες όρους.


8. Διαφημίσεις
Η εταιρεία μας έχει το δικαίωμα να διαφημίζει και να προβάλει στον παρόντα ιστότοπο προϊόντα άλλων εταιρειών, εφόσον το περιεχόμενο των διαφημίσεων αυτών σχετίζεται άμεσα με την δραστηριότητά μας και δεν είναι υβριστικό, πορνογραφικό ή παραπλανητικό.


9. Όροι κατάρτισης σύμβασης
1. 1.    Για τη σύναψη της σύμβασης πώλησης, θα πρέπει o χρήστης/πελάτης να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του (πρόταση αγοράς προϊόντος) για τα προϊόντα της εταιρείας ηλεκτρονικά και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πλοήγησης στην ιστοσελίδας μας επιλέγοντας το/τα προϊόν/τα της αρεσκείας σας.
2. 2.    Η αποδοχή εκ μέρους μας της πρότασης αγοράς ενός προϊόντος και η ολοκλήρωση της παραγγελίας του χρήστη/πελάτη γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος επιβεβαίωσης (sms ή e-mail ή με άλλον ηλεκτρονικό τρόπο).
3. 3.    Διατηρούμε πάντως το δικαίωμα να αποσύρουμε ανά πάσα στιγμή από την παρούσα ιστοσελίδα οποιοδήποτε προϊόν. Σε εξαιρετικές περιστάσεις, ακόμα κι αν έχουμε στείλει επιβεβαιωτικό μήνυμα στον πελάτη, διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε την παραγγελία του και να του επιστρέψουμε το χρηματικό ποσό που κατέβαλε. Επισημαίνουμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρουμε  απέναντί στον πελάτη ή σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο για την απόσυρση τυχόν προϊόντων από την παρούσα ιστοσελίδα. Η εταιρεία αποστέλλει τα προϊόντα της και παρέχει τις υπηρεσίες της αποκλειστικώς εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας.
4. 4.    H τιμολόγηση των προϊόντων είναι αυτή η οποία εμφανίζεται ανά προϊόν στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Σημειώνεται ότι ο ΦΠΑ είναι ενσωματωμένος στα εμφανιζόμενα στην ιστοσελίδα προϊόντα.
5. 5.    Τα έξοδα αποστολής απεικονίζονται επακριβώς στη φόρμα checkout για την ενημέρωση του χρήστη/πελάτη πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας του.
6. 6.    Η ένδειξη στην ιστοσελίδα «η παραγγελία σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία» ή όποια άλλη με συναφές περιεχόμενο, αποτελεί αποδοχή της πρότασης και συνεπάγεται την οριστική κατάρτιση της σύμβασης. Από το χρονικό σημείο αυτό και έπειτα, υπαναχώρηση δεν είναι επιτρεπτή, παρά μόνον για τους λόγους και υπό τις προϋποθέσεις που αναγνωρίζει το δίκαιο της πωλήσεως και της προστασίας του καταναλωτή (Ν. 2251/ 1994).
7. 7.    Οι δυνατοί τρόποι καταβολής του τιμήματος καθορίζονται από την εταιρεία και αναγράφονται στην ιστοσελίδα, ενώ η επιλογή μεταξύ αυτών ανήκει στον πελάτη. Τυχόν εκπτώσεις ή άλλες προωθητικές ενέργειες συνδεόμενες με συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής έχουν ισχύ μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα, και σε καμία περίπτωση δεν γεννούν υποχρέωση της εταιρείας να προβεί σε αυτές και στο μέλλον, ενώ δεν θα υπάρχει η συγκεκριμένη ανάρτηση.
8. 8.    Σε περίπτωση που στις πιθανές επιλογές περιλαμβάνεται η χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας, αποδεκτές γίνονται μόνο οι αναρτημένες στην ιστοσελίδα κάρτες.
9. 9.    Ειδικότερα, ως προς την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας, ο χρήστης μεταφέρεται στην ιστοσελίδα της συνεργαζόμενης Τράπεζας και η διαδικασία της πληρωμής λαμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου στο διαδικτυακό περιβάλλον της συμβεβλημένης με εμάς Τράπεζας. Ως εκ τούτου, ο χρήστης οφείλει να συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης και τις τυχόν χρεώσεις του τρίτου.
10. 10.    Η μεταβίβαση της κυριότητας των προϊόντων γίνεται πάντοτε με την ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος της αγοράς. Για τις περιπτώσεις της αποστολής προϊόντων στον τόπο που υποδεικνύει ο πελάτης και πληρωμής με τη μέθοδο της αντικαταβολής, η μεταβίβαση της κυριότητας των σχετικών προϊόντων συντελείται με την ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος στη μεταφορική εταιρεία.
11. 11.    Η εταιρεία μας δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης από την πλοήγηση και χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας ούτε βεβαίως για τυχόν δυσλειτουργίες που σχετίζονται με το λογισμικό του χρήστη ή τη διαθεσιμότητα του διαδικτύου. Ομοίως, η εταιρεία μας δεν εγγυάται ότι η ιστοσελίδα και οποιοδήποτε άλλος δικτυακός τόπος μέσω των οποίων το περιεχόμενο τίθεται στη διάθεση του χρήστη παρέχονται χωρίς «ιούς». Για την αποκατάσταση ή επιδιόρθωση τέτοιων προβλημάτων ευθύνεται αποκλειστικά ο χρήστης.
10. Διαθεσιμότητα προϊόντων
1. 1.    Η εταιρεία δεσμεύεται να ενημερώνει για τυχόν προβλήματα στην εκτέλεση της παραγγελίας εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την επομένη της περιέλευσης σε αυτή της δήλωσης του πελάτη.
2. 2.    Τα προϊόντα με την ένδειξη "Άμεσα Διαθέσιμο" και "Διαθέσιμο σε 1-3 ημέρες" είναι τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία στις αποθήκες της ή μπορεί να προμηθευτεί. Τα προϊόντα με ένδειξη διαθεσιμότητας άλλη από τις προηγούμενες, ή ένδειξη "Κατόπιν Παραγγελίας" ή "Εξαντλημένο" αποτελούν εξατομικευμένα προϊόντα ή και προϊόντα κατά παραγγελία του πελάτη. Η ημέρα παράδοσης των προϊόντων στον πελάτη εξαρτάται από την μεταφορική εταιρεία και τον τόπο προορισμού. Η εταιρεία μας προσπαθεί να αποστέλλει τα προϊόντα της κατά τρόπο ώστε αυτά να φτάνουν στον πελάτη ασφαλή και το συντομότερο δυνατό.


11. Εμφάνιση των προϊόντων και των τιμών στην ιστοσελίδα
1. 1.    Η εταιρεία δεσμεύεται για την παράδοση των προϊόντων έτσι όπως αυτά παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα.
2. 2.    Η εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επακριβή απεικόνιση ως και των αποχρώσεων των προϊόντων, ωστόσο δύναται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις. Σε περίπτωση που o χρήστης/πελάτης δεν ζητήσει περισσότερες πληροφορίες ή ενδεχομένως και τον ακριβή κωδικό του χρώματος του προϊόντος, θεωρείται ότι έχει δεχθεί ανεπιφύλακτα το προϊόν ως αυτό απεικονίζεται στον ιστότοπο.
3. 3.    Η εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι φωτογραφίες, οι πληροφορίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που παρατίθενται να είναι ακριβή. Η εταιρεία μας πάντως ενημερώνει ότι ενδέχεται να υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις στην απεικόνιση.
4. 4.    Η εταιρεία μεριμνά ώστε οι τιμές στην ιστοσελίδα μας να είναι ακριβείς, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν σφάλματα. Εάν διαπιστωθεί κάποιο λάθος στην τιμή οποιουδήποτε προϊόντος, η εταιρεία μας ενημερώνει τον πελάτη το συντομότερο δυνατόν. Του δίνουμε μάλιστα τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει εκ νέου την παραγγελία στη διορθωμένη σωστή τιμή ή να την ακυρώσει. Εάν είναι αδύνατο να επικοινωνήσουμε με τον πελάτη, η εταιρεία θα θεωρήσει ότι η παραγγελία του έχει ακυρωθεί και θα του επιστρέψει το ποσό που έχει καταβάλει. Επισημαίνεται ότι, ακόμα και αν η εταιρεία μας έχει αποστείλει επιβεβαιωτικό μήνυμα, δεν υποχρεούται να προμηθεύσει στον πελάτη κανένα προϊόν στη εσφαλμένη χαμηλότερη τιμή.


12. Παράδοση των προϊόντων
1. 1.    Η παράδοση των προϊόντων θα γίνεται είτε από την εταιρεία είτε από συνεργαζόμενη εταιρεία μεταφορών, με τις προβλεπόμενες χρεώσεις, όπως αυτές εκάστοτε αναφέρονται στα οικεία πεδία παραγγελίας. Στη δεύτερη περίπτωση, η εταιρεία παραδίδει τα στοιχεία επικοινωνίας του πελάτη στη συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία, με σκοπό την εκτέλεση της μεταφοράς, χωρίς να ευθύνεται για τυχόν κακή χρήση των στοιχείων αυτών από την τρίτη εταιρεία.
2. 2.    Η παράδοση των προϊόντων γίνεται κατά κανόνα εντός επτά (7) εργασίμων ημερών από την επομένη της παραγγελίας, εκτός εάν συμφωνηθεί εγγράφως διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση η παραγγελία αποστέλλεται εντός είκοσι (20) ημερών από την επομένη της παραγγελίας, εκτός εάν συμφωνηθεί εγγράφως διαφορετικά.
3. 3.    Σε περίπτωση που η συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία δεν μπορεί να εντοπίσει τον πελάτη, το προϊόν ή τα προϊόντα θα τηρούνται προσωρινά στα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας, χωρίς να αποκλείεται οικονομική επιβάρυνση για τον παραλήπτη.
4. 4.    Σε περίπτωση εσφαλμένης καταχώρησης στοιχείων παράδοσης, η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν μη παράδοση ή/ και παράδοση σε μη δικαιούχο.
5. 5.    Η παράδοση θεωρείται προσήκουσα όταν γίνει στη δηλωθείσα κατά την παραγγελία διεύθυνση, ακόμα και όταν γίνει σε σύνοικο χωρίς εξουσιοδότηση από τον πελάτη. Εάν ο πελάτης επιθυμεί αυτοπρόσωπη παρουσία του κατά την παράδοση, οφείλει να παρίσταται κατ’ αυτήν στο προκαθορισμένο χρονικό περιθώριο. Εάν ο πελάτης επιθυμεί να γίνει παράδοση σε εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, οφείλει να το σημειώσει στο ειδικό πεδίο που υπάρχει στην υποσελίδα παραγγελίας για σχόλια και παρατηρήσεις, και το πρόσωπο αυτό να είναι εφοδιασμένο κατά την παράδοση με το πληρεξούσιο και την ταυτότητά του.


13. Νόμιμη εγγύηση
1. 1.    Η εταιρεία μας υποχρεούται να παραδώσει στον πελάτη τα προϊόντα  με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα, σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα.
2. 2.    Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν δεν έχει τις συνομολογημένες ιδιότητες ή φέρει πραγματικό ελάττωμα, ο χρήστης/πελάτης μπορεί να ζητήσει ένα από τα ακόλουθα, χωρίς καμία επιβάρυνση:
* i.    τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες,
* ii.    τη μείωση του τιμήματος,
* iii.    την υπαναχώρηση από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.
1. 3.    Η εταιρεία εξετάζει το επιστρεφόμενο προϊόν και ενημερώνει τον χρήστη μέσω  e-mail, σε εύλογο χρονικό διάστημα, εάν δικαιούται επιδιόρθωση ή αντικατάσταση ή μείωση του τιμήματος ή επιστροφή χρημάτων. Η επιδιόρθωση, η αντικατάσταση του προϊόντος, η μείωση του τιμήματος  ή η επιστροφή χρημάτων πραγματοποιούνται το συντομότερο δυνατόν και, σε κάθε περίπτωση, εντός 14 ημερών από την ημέρα της ενημέρωσης της εταιρείας μας από τον πελάτη σχετικά με το ελάττωμα ή την ελλείπουσα ιδιότητα.
2. 4.    Το ποσό που έχει καταβληθεί επιστρέφεται στο ακέραιο, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων επιστροφής, σε περίπτωση που κριθεί ότι συντρέχει περίπτωση επιστροφής χρημάτων κατά τα ανωτέρω. Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται με την ίδια μέθοδο που έγινε και η πληρωμή κατά την αγορά. Σε περίπτωση μείωσης του τιμήματος ή σε περίπτωση διόρθωσης, επιστρέφεται η διαφορά και τα τυχόν έξοδα αποστολής. Σε περίπτωση αντικατάστασης προϊόντος με προϊόντα μικρότερης αξίας από τα αρχικά αγορασθέντα, η εταιρεία μας επιστρέφει στον πελάτη την προκύπτουσα χρηματική διαφορά με κάθε πρόσφορο μέσο.
3. 5.    Επίσης, εάν το πακέτο παράδοσης είναι κατεστραμμένο, ο πελάτης οφείλει να το φωτογραφίσει αμέσως και να μας αποστείλει τη φωτογραφία καθώς το προϊόν ενδέχεται να έχει επηρεαστεί.
4. 6.    Κατά το χρονικό διάστημα της εγγύησης και εφόσον τα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί και τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή δεν επήλθε φθορά από άλλους παράγοντες και αποδειχτούν ελαττωματικά ή δεν ανταποκρίνονται στα αρχικά χαρακτηριστικά τους, η εταιρεία δύναται να επισκευάσει το προϊόν, κατά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εφόσον το προϊόν δεν μπορεί να επισκευαστεί, τότε η εταιρεία οφείλει να αντικαταστήσει το προϊόν, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
5. 7.    Σε περίπτωση εσφαλμένης αποστολής προϊόντος, η οποία θα οφείλεται στην εταιρεία ή στους προμηθευτές/συνεργάτες αυτής, ο πελάτης θα έχει δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή αυτού. Το προϊόν θα πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, να μην έχει χρησιμοποιηθεί, η συσκευασία του να είναι άθικτη και να περιλαμβάνει το αρχικό περιεχόμενο. Στην περίπτωση αυτή, τα έξοδα επιστροφής θα βαρύνουν την εταιρεία. Η εγγύηση δεν καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν από την εγκατάσταση, Ζημία που προκλήθηκε από κακή ή λανθασμένη χρήση του προϊόντος . Η Saver IKE δεν φέρει καμία ευθύνη σε ζημιές που έχουν προκληθεί από λάθος τοποθέτηση των προϊόντων Η μη γνώση τοποθετήσεις αυτόν.


14. Δικαίωμα υπαναχώρησης
1. 1.    Σε κάθε σύμβαση από απόσταση ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως εντός δέκα τεσσάρων (14) ημερών από την παράδοσή τους.
2. 2.    Η υπαναχώρηση συντελείται με την ειδοποίηση του πελάτη στέλνοντας e-mail της εταιρείας ή με άλλο έγγραφο ή με οποιονδήποτε άλλο ηλεκτρονικό τρόπο. Προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος αυτού, είναι:
* i.    Η επιστροφή του προϊόντος να είναι στην αρχική του κατάσταση, εντός της συσκευασίας του και χωρίς την καταστροφή όλου ή μέρους του πράγματος καθώς και συστατικών ή/ και παραρτημάτων αυτού.
* ii.    Η επιστροφή του προϊόντος θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο και στην κατάλληλη συσκευασία προς αποφυγή φθοράς του ή απώλειας και φθοράς μέρους αυτού,
* iii.    Η μη λειτουργία/χρήση του προϊόντος,
* iv.    Η καταβολή των εξόδων επιστροφής,
* v.    Η επιστροφή θα πρέπει να συνοδεύεται με το αντίστοιχο παραστατικό αγοράς.
1. 3.    Μετά την παραλαβή των επιστρεφόμενων προϊόντων και αφού ελεγχθούν και εγκριθεί η επιστροφή τους, πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες η επιστροφή των χρημάτων στο λογαριασμό του πελάτη από τον οποίο έγινε η πληρωμή.

15. Εξυπηρέτηση μετά την πώληση
Η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετά την πώληση. Τα γραφεία της εταιρείας μας είναι ανοικτά καθημερινά, Δευτέρα έως Σάββατο, κατά τις εκάστοτε ανακοινωμένες ώρες, και παρέχεται δωρεάν τηλεφωνική επικοινωνία και υποστήριξη.
16. Πνευματική ιδιοκτησία
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου (φωτογραφίες, λογότυπα,  βίντεο, γραφικά, σχεδιαστικό κ.α.), με εξαίρεση τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας και προστατεύεται από το νόμο (© 2021, SAVER I.K.E.). Απαγορεύεται αυστηρά η εν όλω ή εν μέρει χρήση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αποθήκευση, αντιγραφή, διανομή και κοινοποίηση φωτογραφιών, αγγελιών, δημοσιεύσεων ή άλλων ανακοινώσεων για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του ιστότοπου ή των λοιπών των δημιουργών.
17. Συνδέσεις (Links)
Ο ιστότοπος περιέχει συνδέσμους προς σελίδες τρίτων (Σύνδεσμοι). Η παροχή των συνδέσμων δεν συνεπάγεται την έγκριση του περιεχομένου τους. Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη σχετικά με τη διαθεσιμότητα ή το περιεχόμενο αυτών των ιστοσελίδων ή καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ως αποτέλεσμα της χρήσης του περιεχομένου τους. Αυτοί οι σύνδεσμοι αφορούν κυρίως την πλοήγηση των εταιρικών σελίδων μας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, Youtube κ.α.). Οι σύνδεσμοι παρέχονται αποκλειστικά για λόγους ευκολίας του χρήστη. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης περιηγείται σε αυτούς τους ιστοτόπους με δική του ευθύνη. Η εταιρεία μας προτείνει σε κάθε χρήστη που επιθυμεί να πλοηγηθεί στους συνδέσμους αυτούς να ενημερωθεί προηγουμένως για τους Όρους Χρήσης, την Πολιτική Απορρήτου και την Πολιτική Cookies των κατ’ ιδίαν σελίδων.


18. Προσωπικά δεδομένα
1. 1.    Η εταιρεία δύναται να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του χρήστη ή/ και πελάτη που καταχωρούνται στο λογαριασμό του ή/και στα πεδία παραγγελίας ή/και επικοινωνίας μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς.
2. 2.    Τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται από την εταιρεία μας αποκλειστικώς και μόνον στο πλαίσιο της διενέργειας συναλλαγών μεταξύ εταιρείας και πελάτη, και της επικοινωνίας μαζί του, για την ολοκλήρωση των παραγγελιών, την τιμολόγησή τους, την διευκόλυνση των παραδόσεων, την εν γένει εκτέλεση των παραγγελιών καθώς και την εξυπηρέτηση των αιτημάτων του πελάτη.
3. 3.    Τα δεδομένα αυτά τα επεξεργάζεται η εταιρεία μας τηρώντας  με ιδιαίτερη ευαισθησία τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679. Βλ. αναλυτικά την πολιτική απορρήτου.
19. Κώδικες συμπεριφοράς/δεοντολογίας
Η εταιρεία μας εφαρμόζει τον ελληνικό Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο) που προβλέπει γενικές αρχές και κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται απέναντι στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Βλ. ΥΑ οικ. 31619/15.03.2017 (ΦΕΚ Β’ 969/22.03.2017) http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEsrjP0JAlxBXdtvSoClrL8wTDcE3DxVwl5MXD0LzQTLf7MGgcO23N88knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuXmHZh0fttcZH5Ayk5irrULNj6o-99Lw-lsqhQBHW9ok
20. Εφαρμοστέο δίκαιο και αρμοδιότητα δικαστηρίων
Για οποιαδήποτε δικαστική διαφορά ανακύψει σχετικά με την εφαρμογή ή την ερμηνεία των παραπάνω όρων εφαρμοστέο δίκαιο ορίζεται το ελληνικό. Αρμόδια είναι τα δικαστήρια των Αθηνών.
 21. Τελικές διατάξεις
1. 1.    Προφορικές ή γραπτές συμβουλές ή πληροφορίες, υπηρεσίες ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που προέρχεται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας, δεν δημιουργούν οποιαδήποτε ευθύνη για την εταιρεία μας.
2. 2.    Οι όροι χρήσης είναι ισχυροί ανεξαρτήτως των μέσων σύνδεσης του χρήση ή/και πελάτη στην ιστοσελίδα και των χρησιμοποιούμενων συσκευών του.
3. 3.    Όλοι οι ανωτέρω όροι εφαρμόζονται τόσο κατά την πλοήγηση στην παρούσα ιστοσελίδα όσο και κατά τη χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος.
4. 4.    Εάν ένας όρος κριθεί άκυρος, δεν συνεπιφέρει την ακυρότητα των λοιπών όρων χρήσης.
5. 5.    Ο χρήστης/πελάτης δηλώνει ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχει τόσο κατά την πλοήγηση στην παρούσα ιστοσελίδα όσο και κατά τη χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ακριβείς και αληθείς.

Πολιτική Απορρήτου 
1. Εισαγωγή
1. 1.    Εφαρμοστέο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί ο Γενικός Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 (εφεξής ΓΚΠΔ)  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (που ψηφίστηκε την 27η Απριλίου 2016 και τέθηκε σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου 2018) και ο ν. 4624/2019 «περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», όπως εκάστοτε ισχύει, καθώς και οι οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
2. 2.    Ως δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα ορίζεται από τον ΓΚΠΔ κάθε πληροφορία με την οποία μπορεί να ταυτοποιηθεί άμεσα ή έμμεσα ένα φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»). Τέτοια δεδομένα αποτελούν ενδεικτικά το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση κατοικίας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός φορολογικού μητρώου, αναγνωριστικά στοιχεία εξοπλισμού ή τερματικών συσκευών, ιστορικό διαδικτυακών αναζητήσεων κ.α. Πληροφορίες που αφορούν νομικά πρόσωπα και ομάδες προσώπων ή πληροφορίες στατιστικού χαρακτήρα, από τις οποίες δεν είναι δυνατή η αναγωγή σε προσδιορισμένο ή προσδιορίσιμο φυσικό πρόσωπο, δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.
3. 3.    H ενημέρωση που ακολουθεί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων χρήστη/πελάτη αφορά τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία μας επεξεργάζεται τα προσωπικά του στοιχεία όταν επικοινωνεί μαζί μας ή χρησιμοποιεί κάποια από τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (e-shop). Η πολιτική αυτή είναι απολύτως συμβατή με τον Γενικό Κανονισμό για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ΕΕ/2016/679) και την ελληνική νομοθεσία (ν. 4624/2019).
4. 4.    Διευκρινίζεται πως η εταιρεία μας μπορεί να τροποποιήσει την παρούσα πολιτική, οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση. Προς τούτο, κρίνεται αναγκαία η μελέτη της εν λόγω πολιτικής πριν την πλοήγηση του χρήστη/πελάτη και την οποιαδήποτε καταχώριση των προσωπικών του δεδομένων.
5. 5.    Με την πλοήγηση και τη χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος ο χρήστης/πελάτης αποδέχεται το περιεχόμενο της παρούσας πολιτικής.

2. Υπεύθυνος Επεξεργασίας
Η εταιρεία με την επωνυμία SAVER Ι.Κ.Ε. που εδρεύει  επί της οδού Βεΐκου 64-66 στην Αθήνα – ΤΚ 11741, όπως νόμιμα εκπροσωπείται,, ως υπεύθυνη επεξεργασίας, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών/πελατών. Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή αίτηση, ο χρήστης/πελάτης δύναται να απευθύνεται στην εταιρεία μας με τα εξής μέσα: Ε-mail: info@saver.gr, τηλ. 2109219783, 2110129350, 2102241783.

3. Σκοπός συλλογής των δεδομένων
1. 1.    Κατά την επίσκεψή του στον ιστότοπό μας ο χρήστης/πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να μας παρέχει προσωπικές του πληροφορίες, παρά μόνον αν επιθυμεί:
* i.    να επικοινωνήσει μαζί μας,
* ii.    να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την αγορά προϊόντων και να προχωρήσει σε συναλλαγές,
* iii.    να δημιουργήσει λογαριασμό στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα,
1. 2.    Συλλέγουμε επίσης δεδομένα για την ανάλυση της χρηστικότητας, της ποιότητας και της εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας προκειμένου να βελτιώνουμε τα προϊόντα και τις επιμέρους παροχές μας.
2. 3.    Συλλέγουμε δεδομένα για σκοπούς που σχετίζονται με την ανίχνευση της διαδικτυακής απάτης και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
3. 4.    Ορισμένα δε από τα συλλεγόμενα δεδομένα είναι αναγκαία για τον σκοπό της τιμολόγησης των πωλούμενων προϊόντων σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία.
4. 5.    Ως εταιρεία επεξεργαζόμαστε μόνο τα αναγκαία εκείνα προσωπικά σας δεδομένα που είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των σκοπών των συναλλαγών μας. Η εταιρεία μας εγγυάται ότι τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζεται παραμένουν άκρως εμπιστευτικά και δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό από αυτόν για τον οποίον χορηγήθηκαν.
4. Τι είδους δεδομένα συλλέγουμε και με ποια νομική βάση;
1. 1.    Όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση, πόλη κατοικίας/διαμονής, ταχυδρομικός κώδικας. Τα ως άνω δεδομένα είναι απαραίτητα για την κατάρτιση και διεκπεραίωση της σύμβασης πώλησης σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (β) ΓΚΠΔ. Επίσης, τα ανωτέρω στοιχεία είναι αναγκαία για την έκδοση απόδειξης λιανικής σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (γ) ΓΚΠΔ. Για την έκδοση τιμολογίου απαιτείται επιπλέον των ως άνω στοιχείων η συμπλήρωση των πεδίων ΑΦΜ και ΔΟΥ.
2. 2.    Όνομα ή/και επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), τηλέφωνο, συλλέγονται προκειμένου να μπορούμε να απαντήσουμε είτε στα αιτήματά σας, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (γ) ΓΚΠΔ είτε για να σας παράσχουμε πληροφορίες επί των προϊόντων ή των συναλλαγών μας, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (β) ΓΚΠΔ.
3. 3.    Όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), αριθμός τηλεφώνου πόλη, διεύθυνση, Τ.Κ., ΑΦΜ/ΔΟΥ (εάν πρόκειται για επαγγελματίες),   συλλέγονται για την υποστήριξη της υπηρεσίας «δημιουργία λογαριασμού». Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι καταρχάς η συγκατάθεσή του χρήστη/πελάτη για την εγγραφή του και τη δημιουργία λογαριασμού, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (α) ΓΚΠΔ καθώς και το έννομο συμφέρον της εταιρείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (στ) ΓΚΠΔ, για την ασφάλεια του λογαριασμού και την ταυτοποίησή του χρήστη, όπου και όταν αυτό απαιτείται.
4. 4.    Ενδέχεται επίσης να λάβουμε αυτόματα ορισμένες πληροφορίες που περιέχονται στα αρχεία καταγραφής, όπως η διεύθυνση IP, τα δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας, ημέρα και ώρα επίσκεψης στη ιστοσελίδα κλπ. για τα οποία θεωρούμε ότι έχουμε έννομο συμφέρον, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (στ) ΓΚΠΔ, να προασπίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες (π.χ. διαδικτυακή απάτη) που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα, την αυθεντικότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα δεδομένων και συγχρόνως να παρέχουμε από την πλευρά μας σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (γ) ΓΚΠΔ, ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη/ πελάτη.
5. 5.    AΦΜ (εάν πρόκειται για εταιρείες), τηλέφωνο, e-mail, συλλέγονται στο πλαίσιο της φόρμας επιστροφής προϊόντων, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (γ) ΓΚΠΔ, σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να κάνει χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας.
6. 6.    Επίσης, χρησιμοποιούμε cookies είτε για τη μέτρηση των στατιστικών στοιχείων του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είτε για την βελτίωση της πλοήγησης και εμπειρίας του χρήστη είτε για την περαιτέρω εμπορική προώθηση των προϊόντων μας. Αναλυτικά για τα Cookies, ανά είδος, τύπο, διάρκεια, σκοπό και πάροχο, ο χρήστης/πελάτης μπορεί να ενημερωθεί από τη σχετική πολιτική ή το cookie banner. Για την τοποθέτηση ενός ιχνηλάτη σε τερματική συσκευή απαιτείται κατ’ αρχήν η συγκατάθεση του χρήστη, ανεξάρτητα αν μέσω αυτού πραγματοποιείται τελικά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Οι ιχνηλάτες που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης συγκατάθεσης  είναι εκείνοι που θεωρούνται τεχνικά απαραίτητοι για την πραγματοποίηση της σύνδεσης στην ιστοσελίδα ή για την παροχή της υπηρεσίας διαδικτύου την οποία έχει ζητήσει ο ίδιος ο χρήστης. Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν απαιτείται συγκατάθεση (α) για την αναγνώριση ή/και διατήρηση περιεχομένου που εισάγει ο συνδρομητής ή χρήστης κατά τη διάρκεια μιας σύνδεσης (session) σε ιστοσελίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης σύνδεσης, όπως το «καλάθι αγορών», (β) για τη σύνδεση του συνδρομητή ή χρήστη σε υπηρεσίες που απαιτούν αυθεντικοποίηση, (γ) για την ασφάλεια του χρήστη, (δ) για την πραγματοποίηση της τεχνικής της κατανομής φορτίου (load balancing) σε μία σύνδεση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου,     (ε) για τη διατήρηση των επιλογών του χρήστη σχετικά με την παρουσίαση της ιστοσελίδας, π.χ. επιλογή γλώσσας, αποθήκευση ιστορικού αναζητήσεων. Αντίθετα, ιχνηλάτες που εγκαθίστανται με σκοπό τη διαδικτυακή διαφήμιση ή ιχνηλάτες τρίτων, όπως η υπηρεσία Google Analytics με σκοπό την στατιστική ανάλυση (web analytics),   επιτρέπονται μόνο εφόσον έχει ληφθεί προηγουμένως η συγκατάθεση του χρήστη κατόπιν κατάλληλης ενημέρωσης.


5. Αποδέκτες των δεδομένων - Διαβιβάσεις
1. 1.    Για να μπορέσουμε να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας, ενημερώνουμε τον χρήστη/πελάτη ότι πρόσβαση σε ορισμένα στοιχεία του δύνανται να έχουν, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως π.χ. κρυπτογράφηση, συμβατικές ρήτρες εμπιστευτικότητας κ.λπ., συμβεβλημένοι με εμάς συνεργάτες:
* i.    εταιρείες ή επαγγελματίες υλικοτεχνικής υποστήριξης και υπηρεσιών λογισμικού/νεφοϋπολογιστικής,
* ii.    χρηματοπιστωτικοί πάροχοι,
* iii.    εταιρείες για τη μεταφορά και την παράδοση των προϊόντων,
* iv.    πάροχοι υπηρεσιών διαφήμισης,
* v.    εταιρείες ή γραφεία λογιστικής υποστήριξης.
1. 2.    Απαιτούμε απ’ όλους του ανωτέρω αποδέκτες να εφαρμόζουν αυξημένα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που διασφαλίζουν το βέλτιστο επίπεδο ασφάλειας.
2. 3.    Η εταιρεία μας δεν διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη/πελάτη σε τρίτες χώρες, δηλαδή εκτός Ε.Ε. Για τα Cookies, δείτε τη σχετική πολιτική.
6. Χρόνος τήρησης των δεδομένων
1. 1.    Σε περίπτωση που ο χρήστης/πελάτης συνήψε σύμβαση με την εταιρεία μας, τα προσωπικά του δεδομένα θα τηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής. Μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης, δηλαδή μετά την ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος των προϊόντων, η εταιρεία μας τηρεί τα προσωπικά του δεδομένα που δόθηκαν για την αγορά των προϊόντων για πέντε (5) έτη, με εξαίρεση τυχόν ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει για φορολογικούς λόγους να διατηρηθούν για μεγαλύτερο από το ως άνω χρονικό διάστημα.
2. 2.    Δεδομένα που παρασχέθηκαν στο πλαίσιο της φόρμας επικοινωνίας/φόρμας επιστροφής προϊόντων, είτε αφορούν διευκρινίσεις επί των πωλήσεων είτε αφορούν παντός είδους αιτήματα πελατών, διατηρούνται για πέντε (5) έτη από την τελευταία έγγραφη επικοινωνία.
3. 3.    Σε κάθε περίπτωση, εάν μέχρι τη λήξη των πέντε (5) ετών βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές ενέργειες με την εταιρεία μας ή οποιαδήποτε άλλη συνδεδεμένη εταιρεία, που αφορούν τον χρήστη/πελάτη άμεσα ή έμμεσα, ή εκκρεμεί ο οποιοσδήποτε διοικητικός έλεγχος, ο εν λόγω χρόνος τήρησης των προσωπικών του δεδομένων θα παρατείνεται μέχρι την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης ή έκδοσης διοικητικής πράξης.
4. 4.    Για την παραμετροποίηση των Cookies, ο χρήστης/πελάτης μπορεί να συμβουλευτεί τη σχετική πολιτική ή το cookie banner.
5. 5.    Τα δεδομένα που αφορούν τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη διατηρούνται για όσο χρόνο ο λογαριασμός είναι ενεργός.
6. 6.    Σε περίπτωση που προβλέπεται μικρότερος ή μεγαλύτερος χρόνος τήρησης των δεδομένων από τον νόμο, ο ανωτέρω χρόνος τήρησης των δεδομένων θα μειώνεται ή θα αυξάνεται ανάλογα. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία δεσμεύεται να εξετάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη σχετική νομοθεσία και αντίστοιχα να αναθεωρεί την παρούσα πολιτική.
7. Τα δικαιώματα του χρήστη/πελάτη
Με τον Γενικό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ο χρήστης/πελάτης έχει τα ακόλουθα δικαιώματα:
1. 1.    Δικαίωμα πρόσβασης: Να γνωρίζει εάν και κατά πόσο τα προσωπικά του δεδομένα υφίστανται οποιασδήποτε μορφής επεξεργασία, και ειδικότερα τους σκοπούς της επεξεργασίας, τις κατηγορίες των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε, τους αποδέκτες των δεδομένων του, το χρονικό διάστημα για το οποίο τηρούμε τα δεδομένα του καθώς και την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων (άρθρο 15 ΓΚΠΔ).
2. 2.    Δικαίωμα διόρθωσης: Να ζητήσει τη διόρθωση ή/και τη συμπλήρωση των δεδομένων του, ώστε να είναι πλήρη και ακριβή (άρθρο 16 ΓΚΠΔ).
3. 3.    Δικαίωμα περιορισμού: Να ζητήσει τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 18 ΓΚΠΔ. Σημειώνεται πάντως πως η εταιρεία μας έχει σε κάθε περίπτωση δικαίωμα να αρνηθεί το αίτημά του για περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων εάν η επεξεργασία ή η τήρηση των δεδομένων είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη των νομίμων δικαιωμάτων μας ή την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας.
4. 4.    Δικαίωμα εναντίωσης: Να εναντιωθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων που τηρούμε (άρθρο 21 ΓΚΠΔ), εκτός εάν αποδείξουμε ότι υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία των δεδομένων του ή η διατήρησή τους είναι αναγκαία για την άσκηση των νομικών μας αξιώσεων.
5. 5.    Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»): Να ζητήσει τη διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων από τα αρχεία που τηρούμε υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 17 ΓΚΠΔ. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία μας έχει σε κάθε περίπτωση δικαίωμα να αρνηθεί το αίτημά του για διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, εάν η επεξεργασία ή η τήρηση των δεδομένων είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη των νομίμων δικαιωμάτων μας ή την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας.
6. 6.    Δικαίωμα στη φορητότητα: Να ζητήσει τη μεταφορά των δεδομένων του από την εταιρεία μας σε οποιονδήποτε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (άρθρο 20 ΓΚΠΔ). Επισημαίνεται πως το δικαίωμα στη φορητότητα δεν συνεπάγεται και τη διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων.
7. 7.    Δικαίωμα καταγγελίας: Να υποβάλει καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), εφόσον θεωρεί ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά του με οποιονδήποτε τρόπο.
8. 8.    Για την άσκηση των δικαιωμάτων του, ο χρήστης/πελάτης μπορεί να απευθύνεται εγγράφως ή με ηλεκτρονικά μέσα στον «υπεύθυνο επεξεργασίας». Η εταιρεία, σεβόμενη απολύτως τα δικαιώματά του, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να απαντήσει στο αίτημά του εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή του. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί για εξήντα (60) επιπλέον ημέρες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του αιτήματος και τον αριθμό των αιτημάτων. Η εταιρεία μας, σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώσει τον χρήστη/πελάτη για την τυχόν παράταση της προθεσμίας απάντησης εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή του αιτήματός του. Η άσκηση των δικαιωμάτων του δεν απαιτεί κανένα κόστος. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα αιτήματά του είναι προδήλως αβάσιμα, υπερβολικά ή επαναλαμβανόμενα, έχουμε το δικαίωμα είτε να του επιβάλουμε την καταβολή εύλογου τέλους, ενημερώνοντάς τον σχετικά, είτε να αρνηθούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά/στα αιτήματά του.
8. Ασφάλεια των δεδομένων
1. 1.    Η εταιρεία μας εφαρμόζει αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας προκειμένου να προστατεύσει τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη/πελάτη από ζημιά, καταστροφή ή αποκάλυψη και να αποφύγει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά.
2. 2.    Όταν τα δεδομένα πρόκειται να διαβιβαστούν σε αποδέκτες μας, απαιτούμε να ληφθούν παρόμοια μέτρα για την πλήρη προστασία των πληροφοριών του χρήστη/πελάτη.
9. Συνδέσεις (Links)
Ο ιστότοπος περιέχει συνδέσμους προς σελίδες τρίτων (Σύνδεσμοι). Η παροχή των συνδέσμων δεν συνεπάγεται την έγκριση του περιεχομένου τους. Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη σχετικά με τη διαθεσιμότητα ή το περιεχόμενο αυτών των ιστοσελίδων ή καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ως αποτέλεσμα της χρήσης του περιεχομένου τους. Αυτοί οι σύνδεσμοι αφορούν κυρίως την πλοήγηση των εταιρικών σελίδων μας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook, Instagram κ.α.). Οι σύνδεσμοι παρέχονται αποκλειστικά για λόγους ευκολίας του χρήστη. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης περιηγείται σε αυτούς τους ιστοτόπους με δική του ευθύνη. Πριν την οποιαδήποτε καταχώριση προσωπικών δεδομένων, συνιστάται πάντοτε η μελέτη των όρων χρήσης και της πολιτικής απορρήτου της κάθε επιμέρους πλατφόρμας.