Για να σας εξασφαλίσουμε άψογη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Το κατάλαβα | Μάθετε περισσότερα
Saver logo

Αναζήτηση

Φορτιστές MacBook
Φορτιστές USB-C
Φορτιστές Κινητών
UPS
Ηλεκτροκίνηση EV cables

Ηλεκτροκίνηση EV cables

Για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, χρειάζεστε ένα καλώδιο φόρτισης, γνωστό και ως καλώδιο φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος (Electric Vehicle Charging Cable). Αυτό το καλώδιο συνδέει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το σταθμό φόρτισης ή τον φορτιστή.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καλωδίων φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ανάλογα με τον τύπο του φορτιστή που χρησιμοποιείτε και την υποδοχή του αυτοκινήτου σας. Οι κύριοι τύποι καλωδίων φόρτισης είναι οι εξής:

  1. Καλώδια Φόρτισης Επαγγελματικής Χρήσης (Type 1 - J1772): Αυτός είναι ο τύπος καλωδίου που χρησιμοποιείται κυρίως στη Βόρεια Αμερική και σε ορισμένα μέρη της Ασίας. Η υποδοχή στο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένη με ένα αρθρωτό προστατευτικό καπάκι πάνω από τις ακίδες.

  2. Καλώδια Φόρτισης Ευρωπαϊκών Προτύπων (Type 2 - Mennekes): Αυτός είναι ο κύριος τύπος καλωδίου φόρτισης που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη. Η υποδοχή στο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένη με μία ηλεκτρική σύνδεση τύπου 2.

  3. Καλώδια Φόρτισης Ταχείας Φόρτισης (CCS ή CHAdeMO): Αυτά τα καλώδια χρησιμοποιούνται για γρήγορη φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Η υποδοχή στο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίζει τη φόρτιση με υψηλή ισχύ και ταχύτητα.

Πριν αγοράσετε ένα καλώδιο φόρτισης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του φορτιστή και την υποδοχή του αυτοκινήτου σας, ώστε να επιλέξετε το σωστό καλώδιο που είναι συμβατό με τη συσκευή σας