Για να σας εξασφαλίσουμε άψογη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Το κατάλαβα | Μάθετε περισσότερα
Saver logo

Αναζήτηση

Φορτιστές MacBook
Φορτιστές USB-C
Φορτιστές Κινητών
UPS
Μπαταρίες AGM / LiFePO4

Μπαταρίες AGM / LiFePO4

Οι μπαταρίες AGM (Absorbent Glass Mat) και LiFePO4 (Lithium Iron Phosphate) είναι δύο διαφορετικοί τύποι μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές.

Οι μπαταρίες AGM είναι μπαταρίες μολύβδου-οξέος και χρησιμοποιούνται κυρίως σε εφαρμογές εκκίνησης-φόρτισης, όπως αυτοκίνητα, σκάφη, μοτοσικλέτες και αλλα οχήματα. Έχουν μια γυάλινη μάτ που απορροφά το ηλεκτρολύτη και αυξάνει την αποδοτικότητα της μπαταρίας. Οι μπαταρίες AGM είναι συντηρησιμένες, που σημαίνει ότι δεν απαιτούν προσθήκη νερού. Είναι επίσης ασφαλείς και δεν διαρρέουν εύκολα.

Οι μπαταρίες LiFePO4 είναι μπαταρίες λιθίου και συνήθως χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας, όπως συστήματα ηλιακής ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα, σκάφη και στρατιωτικές εφαρμογές. Οι μπαταρίες LiFePO4 προσφέρουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, μεγαλύτερη αυτονομία, ελαφρύτερο βάρος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τις μπαταρίες AGM. Επίσης, έχουν υψηλή αποδοτικότητα φόρτισης και εκφόρτισης και μπορούν να αντέξουν μεγάλο αριθμό κύκλων φόρτισης.

Και οι δύο τύποι μπαταριών έχουν τα πλεονεκτήματά τους ανάλογα με την εφαρμογή. Οι μπαταρίες AGM είναι πιο οικονομικές και κατάλληλες για μικρότερες εφαρμογές, ενώ οι μπαταρίες LiFePO4 προσφέρουν υψηλότερη απόδοση και διάρκεια ζωής, αλλά είναι συνήθως πιο ακριβές.

AGM

AGM

LiFePO4

LiFePO4