Για να σας εξασφαλίσουμε άψογη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Το κατάλαβα | Μάθετε περισσότερα
Saver logo

Αναζήτηση

Φορτιστές MacBook
Φορτιστές USB-C
Φορτιστές Κινητών
UPS
Ηλεκτροκίνηση EV chargers

Ηλεκτροκίνηση EV chargers

Οι ηλεκτροκίνητες σταθμοί φόρτισης EV (Electric Vehicle) είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ηλεκτροκίνητων φορτιστών EV, κάθε ένας από τους οποίους παρέχει διαφορετικά επίπεδα ισχύος και χρόνου φόρτισης. Οι πιο κοινοί τύποι φορτιστών EV περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Οικιακοί φορτιστές (Level 1): Οι οικιακοί φορτιστές συνδέονται σε οικιακή πρίζα 120V AC και παρέχουν μια χαμηλή ισχύ φόρτισης (συνήθως 1,4 kW). Αυτοί οι φορτιστές είναι κατάλληλοι για τη φόρτιση οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν το όχημα παραμένει ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  2. Φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) Level 2: Οι φορτιστές AC Level 2 συνδέονται σε ειδικές πρίζες 240V AC και παρέχουν υψηλότερη ισχύ φόρτισης (συνήθως 3,6 kW έως 22 kW). Αυτοί οι φορτιστές είναι κατάλληλοι για εγκαταστάσεις στο σπίτι, επιχειρήσεις και δημόσιες περιοχές φόρτισης.

  3. Φορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) Level 3 (ή γρήγορης φόρτισης): Οι φορτιστές DC Level 3 είναι οι πιο γρήγοροι φορτιστές και χρησιμοποιούν υψηλή τάση DC για τη φόρτιση των οχημάτων. Αυτοί οι φορτιστές μπορούν να παρέχουν ισχύ φόρτισης από 50 kW έως 350 kW και επιτρέπουν σημαντικά πιο γρήγορες φορτίσεις σε σύγκριση με τους άλλους τύπους φορτιστών. Οι φορτιστές DC Level 3 συνήθως βρίσκονται σε δημόσιες σταθμών φόρτισης και σε ορισμένες επιχειρήσεις.

Σημειώστε ότι η εγκατάσταση ηλεκτροκίνητων φορτιστών EV απαιτεί ειδικές γνώσεις και ηλεκτρολογικές εργασίες. Συνιστάται να επικοινωνήσετε με ειδικό ηλεκτρολόγο ή εγκαταστάτη για την εγκατάσταση του φορτιστή EV στο σπίτι ή την επιχείρησή σας.