Για να σας εξασφαλίσουμε άψογη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Το κατάλαβα | Μάθετε περισσότερα
Saver logo

Αναζήτηση

Φορτιστές MacBook
Φορτιστές USB-C
Φορτιστές Κινητών
UPS
 Ηλεκτροκίνηση

Ηλεκτροκίνηση

Η ηλεκτροκίνηση αναφέρεται στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνηση οχημάτων ή άλλων μηχανημάτων αντί της καύσης συμβατικών καυσίμων, όπως της βενζίνης ή του πετρελαίου. Η ηλεκτροκίνηση έχει αναδειχθεί ως μια πιο βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική εναλλακτική λύση για τη μεταφορά.

Στα ηλεκτρικά οχήματα, η ηλεκτροκίνηση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτροκινητήρων που τροφοδοτούνται από μπαταρίες. Οι μπαταρίες αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια και την παρέχουν στον ηλεκτροκινητήρα για να δημιουργηθεί η κίνηση. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να λειτουργούν εξολοκλήρου με ηλεκτρική ενέργεια (πλήρως ηλεκτρικά οχήματα) ή να έχουν έναν συνδυασμό ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων (υβριδικά οχήματα).

Οι πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνουν:

  1. Μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου: Εφόσον η ηλεκτροκίνηση δεν συνεπάγεται την καύση καυσίμων, οι ηλεκτρικές μονάδες μεταφοράς εκπέμπουν λιγότερα αέρια θερμοκηπίου, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

  2. Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας: Οι ηλεκτρικοί κινητήρες έχουν υψηλή αποδοτικότητα, και η ηλεκτρική ενέργεια συνήθως είναι φθηνότερη από τα συμβατικά καύσιμα, προσφέροντας μειωμένο κόστος λειτουργίας στον καιρό.

  3. Ήσυχη λειτουργία: Οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι συνήθως πολύ ήσυχοι σε σχέση με τους εσωτερικής καύσης κινητήρες, προσφέροντας μια πιο ήρεμη εμπειρία οδήγησης.

EV cables

EV cables

EV chargers

EV chargers